4KUNIVERSE

4KUniverse е 24 часовен 4K HDR кабелски ТВ канал во UHD стриминг сервис. Неговиот широк распон 4K HD програма вклучува рано утринско емитување на детски серии, како “Еди е Јети ”. Преку денот се емитуваат вегански готвачки серии “Јадења од зеленчук со Нафсик”, а во ударниот термин се забавните серии како “Моделот кој стана Суперѕвезда” со супермоделите Victoria’s Secret, Alessandro Ambrosio. Доцна навечер се емитуваат нови документарни филмови за авантуристичко екстремно скијање во Патагонија “Царство на ветровите”. 4K Universe е добродојден додаток за традиционалните кабелски ТВ пакети.