CNBC

CNBC, е прв за бизнисот низ светот, водечка глобална телевизиска куќа за деловни и финансиски вести во живо.
CNBC, прв во деловноста низ светот, водечки пан-EMEA бизнис и финансиски канал. Со real-time преноси од финансиските пазари и меѓународни деловни вести, CNBC им нуди на бизнис лидерите, инвеститорите и индустријата на финансиски услуги низ EMEA територијата, информации и анализи кои им се потребни.
Со програми за териториите на EMEA, САД и Азија, CNBC нуди комплетен 24-часовен глобален бизнис брифинг. Програмата е втемелена на клучни деловни ивенти преку денот. Од почеток на денот и работењето во Европа, преку отворањео на Wall Street, до затворањето на пазарот во Азија, нашите брзи и прецизни преноси го прават CNBC есенцијален за бизнис лидерите.
CNBC секојдневно им нуди на гледачите повеќе од девет часа програма во живо за EMEA пазарите, со главни програми како што се “Squawk Box,” програма која се врти пред отворањето на пазарите, “Worldwide Exchange,” CNBC-ва глобална дневна news-програма, со јавувања од Лондон, Њујорк, Сингапур и “European Closing Bell”, прецизен преглед на новости и големи деловни случувања кои го обележуват денот.