FRANCE 24

FRANCE 24 е прв меѓународен информативен канал кој нуди француска перспектива и чувство за случувањата во светот.
FRANCE 24 е прв меѓународен информативен канал кој нуди француска перспектива и чувство за случувањата во светот. Достапен е низ светот 24 часа дневно, 7 дена во неделата на три канала, на француски, англиски и арапски јазик. FRANCE 24 може да се гледа преку кабел, сателит, ADSL како и на мобилни телефони. Web-страната FRANCE24.com достапна е на три јазика (англиски, француски и арапски). Интернетот е битен за FRANCE 24 и целта е да се направи од FRANCE24.com водечка видео страница за меѓународни вести.