MEDIASET ITALIA

MEDIASET ITALIA е наплатив меѓународен канал на групацијата Mesiaset, кој се емитува на италијански јазик.

Каналот Mediaset Italia содржи најдобри содржини на сите главни телевизиски канали  (Canale 5, Italia 1 и Rete 4) на групацијата Mediaset. Каналот е наменет на Италијаните, кои живеат низ сиот свет и луѓето, кои ја сакаат Италија, нејзината култура и нејзините убавини. Програмата нуди врвни италијански содржини, вклучително драмски серии, комедии, вести и забавни емисии.