MEZZO

MEZZO е единствен. Ниту еден друг француски канал не е присутен во 39 земји, ниту може да се пофали со 16 милиони претплатници ширум светотот – сето тоа благодарејќи му на најубавиот светски јазик: музиката!

Mezzo не ја обезбедува својата доминација само со квалитетот, туку и со неговата исклучителна програма. Многу тоа минува низ неговиот единствен формат, импресивни мешавини на опери, концерти, балети, музички комедии, џез и друго. Ги каниме љубителите на музиката од целиот свет, било да се музички вљубеници или само попатни слушатели, да ги пронајдат или повторно откријат најбавите музички дела и најдобрите изведувачи.