MEZZO

MEZZO е единствен. Ниту еден друг француски канал не е присутен во 39 земји, ниту може да се пофали со 16 милиони претплатници ширум светотот – сето тоа благодарејќи му на најубавиот светски јазик: музиката!

Mezzo не ја обезбедува својата доминација само со квалитетот, туку и со неговата исклучителна програма. Многу тоа минува низ неговиот единствен формат, импресивни мешавини на опери, концерти, балети, музички комедии, џез и друго. Ги каниме љубителите на музиката од целиот свет, било да се музички вљубеници или само попатни слушатели, да ги пронајдат или повторно откријат најбавите музички дела и најдобрите изведувачи

MEZZO во бројки:
• Преноси на клучни меѓународни настани ВО ЖИВО
• Бројни соработки со големите театри, концертни сали, меѓународни опери, фестивали и натпреварувања
• Преку 16 милиони претплатници во 39 земји
• Во просек публика се мажи, припадници на повисоката средна класа, 35-годишници
• Програма со врвен квалитет: 600 часа нова програма годишно, 60 часа преноси во живо, 1200 часа програма во ударни термини

Достапни формати:
• MEZZO HD во висока резолуција
• SVOD
• Web TV
• Mobile TV
• Можност за локализација на каналот