MUSEUM

Каналот Museum е единствениот канал кој што целосно е посветен на уметноста. Содржината се емитува во технологијата 4К/Ultra HD и нуди исклучително искуство за гледачите, а уметноста ја претставува со целото должно почитување.
Во нашите емисии коишто ги уредуваат историчари на уметноста, веќе претставивме 300 уметнички дела. Соработуваме со повеќе од 600 меѓународни институции. Запознајте се со скулпторство, дизајн, архитектура, улична уметност, цртање по телото, фотографија и уметнички видеа. Каналот Museum е вашиот прозорец во светот на уметноста, од класичната, модерната па до современата уметност.