MUSEUM

Museum е канал кој е потполно посветен на визуелната уметност на задоволство на аматерите и страсните љубители, привлечен е за широката публика преку забавен и пристапен тон. Museum TV осмислен е како едноставен концепт: забава, приказни и информации за сите кои некогаш биле на изложба (на кои тоа им се допаднало!). Покрива ликовна уметност (класична, модерна, современа), но и street-art, стрипови, дигитална уметност, фотографија, видео уметност, архитектура, дизајн, factual entertainment… Сите програми се снимаат во 4K што ни овозможува презентација на трудовите во својот најверен облик и нуди богато искуство на гледање.

Содржина: документарни филмови, водич низ уметнички градови, посети на приватни музеи, натпревари и курсеви на уметност, подуки, reality show, портрети на уметнициpo, уметнички настани шитум светот итн.

Пројекције: https://vimeopro.com/themuseumchannel/screening
Проекциии: ART