TIJI

TiJi е прв канал наменет за деца до седум години. Тој е пријателски наклонет и близок канал кој децата ќе ги води преку првите чекори кон откривањето на светот, со интелегентен и духовит пристап.

TiJi не прикажува никакви облици на насилство и ускладен е со детскиот ритам и нивниот распоред.
TiJi им помага на децата да растат во пријателско и безбедно опкружување. Со TiJi, децата ќе ја развиваат својата фантазија (SamSam, Peppa Pig…), ќе го откриваат светот (Tom и Pippo, Big Barn Farm…) и секојдневно ќе учат (Todd’s World, Canopus…)

TIJI во бројки:
• Избор од најдобри програми кои одговараат на потребите и очекувањата на деца од пред школска возраст
• Утринска забава– комбинација од образовни и забавни програми
• Образовни содржини за најмладите, во потполност ненсилни програми
• 5 милиони претплатени семејства во повеќе од 16 земји
• Најгледан канал во Франција од страна на малите гледачи, на возраст од 4 до 10 години.(Mediacabsat резултат од 2009.)

Достапни формати: • VOD
• Catch up
• Web TV
• Mobile TV
• Можност за локализација на каналот